Майстер-клас: мило ручної роботи
Урок миловаріння
Кожна господиня, яка коли-небудь купувала мило ручної роботи, знає: воно набагато якісніше і приємніше за фабричне. Але ж і ціни на нього кусаються – на рукодільних ярмарках за шматочок мила просять 30, а то й 60 гривень. Насправді ж, зробити мило своїми руками дуже просто. Для цього в нас є маленька таємничка – рецепт.
Отже, для створення мила ручної роботи нам знадобляться: форма для мила, 140 г білої та 210 г прозорої основи, 40 крапель кунжутної олії, 0,5 чайної ложки масла ши, мінеральний пігмент «Синя північ», аромати («віддушки») «Океан» та «Зелене яблуко», вага для зважування, спирт у флаконі з розпилювачем, ніж, паличка для перемішування основи, термостійкий посуд. Усі інгредієнти, які ми перелічили у рецепті мила, можна купити у спеціальних рукодільних крамницях.
1. Спочатку нарізаємо кубиками прозору основу для мила та топимо її на водяній бані. Якщо є можливість, тут краще використовувати мікрохвильову пічку, увімкнувши її на низькій потужності. Вливаємо до розтопленої основи трохи барвника, щоб вийшов насичений світло-синій колір. Також додаємо кунжутну олію та аромати – 8 крапель «Океану» та 6 крапель «Зеленого яблука».
2. Перемішуємо нашу заготовку мила ручної роботи та переливаємо її у квадратну форму. Якщо на поверхню спливли бульбашки, рідину треба збризнути спиртом.
3. Тепер нам треба розтопити білу основу разом з маслом ши, додати по 5 крапель ароматів та перемішати.
4. Чекаємо, поки мило за консистенцією стане схоже на рідкий кисіль, і повільно заливаємо білу рідину зверху синьої. Третину заготовки мила в нас складає синя рідина, а дві третини – біла.
5. Поверхню знову треба обробити спиртом.
6. Чекаємо приблизно одну хвилину – протягом цього часу рідина для мила, яку ми щойно обробляли спиртом, трохи загусне. Тільки-но це станеться, можна рівним шаром налити на неї зверху білу основу, яка в нас залишилася.
7. Тепер робимо фокус, без якого не може обійтися наш рецепт мила ручної роботи. Швиденько встромляємо всередину мильної заготовки паличку та робимо декілька рухів, схожих на зигзаг. Таким чином, утвориться цікаве забарвлення мила. Робота майже завершена, залишилося поставити мило в холодильник на 40-50 хвилин. Там воно застигне значно швидше, ніж у теплі.
8. Якщо 50 хвилин вже минуло, дістаємо мило з холодильника та виймаємо його з контейнера. Зрізуємо нерівні боки ножем та розрізаємо мило на чотири однакові шматки.
Сьогодні ми зробити ось таке мило своїми руками! Його можна подарувати друзям на свята або взяти з собою у літню мандрівку.
Порада:
Щоб аромат мила ручної роботи не вивітрився, кожен шматочок треба загорнути у харчову плівку.
(с) made-in-ukraine Використовуючи матеріали, зазначайте джерело.
***
Подяка:
Отличные представлены в каталоге саун, поэтому вам остается только найти турецкую баню и посетить ее на выходных!
Метки: поробки